25/12/08

Ο Μ. Βορίδης στην διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή

Ο Μάκης Βορίδης, βουλευτής Περιφερείας Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., συμμετείχε στην κοινή κοινοβουλευτική διάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτών Εθνικών Κοινοβουλίων με θέμα την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπισή της, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου, εκπροσωπώντας το ελληνικό κοινοβούλιο μαζί με τους βουλευτές Μάξιμο Χαρακόπουλο και Μάριο Σαλμά της ΝΔ και Σπύρο Κουβέλη του ΠΑΣΟΚ.

Στην παρέμβασή του ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι: «Είναι σαφές ότι η αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη με τις συνεπαγόμενες κλιματικές αλλαγές εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τον πλανήτη και την ανθρώπινη ζωή σε αυτόν. Κατά συνέπεια είναι ουσιώδες να αφοσιωθούμε στην προσπάθεια να μειώσουμε την εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου.

Ωστόσο, πέραν από τα ορθά και αναγκαία μέτρα που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Ευρώπη ευθύνεται μόνο για το 14% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ενώ η κύρια πηγή τέτοιων αερίων βρίσκεται αφενός στις ΗΠΑ και αφετέρου στις αναπτυσσόμενες χώρες και κυρίως στην Κίνα και στην Ινδία. Όλες αυτές οι χώρες δεν έχουν δεχθεί να αναλάβουν δεσμεύσεις στα πλαίσια του πρωτοκόλλου του Κιότο με αποτέλεσμα να ακυρώνεται η πλανητική προσπάθεια περιορισμού της ανθρωπογενούς αυξήσεως της θερμοκρασίας.

Κατά συνέπεια, στην επικείμενη συνδιάσκεψη στο Μπαλί θα πρέπει να εξαντληθούν τα διπλωματικά μέσα ώστε χώρες αυτές να αναλάβουν τις δεσμεύσεις τους, αλλιώς οι μονομερείς δεσμεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταστούν ατελέσφορες».


Blogspot Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and PDF Downloads