25/12/08

τα ΧΥΤΑ στην Κερατέα

Όχι, κανείς μας εδώ στην ανατολική Αττική δεν πρόκειται να γίνει συνδρομητής στην συμβιβασμένη ζωή, που άλλοι αποφάσισαν, για εμάς και μας χαρίζουν απλόχερα, σε κεφάτα χρυσά περιτυλίγματα με ασορτί πλεονεξίες…
Τα ΧΥΤΑ (χώρος υγειονομικής ταφής απορυμμάτων) που διέταξαν οι μεγάλοι «άρχοντες» να φέρουν στο σπίτι μας, συγκεκριμένα στην περιοχή Βραγόνι της Κερατέας, είναι η υπογραφή της μελλοντικής θανατικής καταδίκης μας. Είναι ο βιασμός των δικαιωμάτων μας για μια ανθρώπινη, αξιοπρεπείς επιβίωση.
Κανείς δεν γίνεται εγγυητής ότι αυτό το μέτρο θα προστατέψει το ήδη επιβαρυμένο δίκτυο ύδρευσης μας, την θάλασσα μας, το λιγοστό δασικό χώρο που μας απέμεινε.. από τα στραγγίδια και τα υγρά των ΧΥΤΑ, τα οποία είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία μας. Κανείς δεν μας ρωτάει εάν θέλουμε να εισπνέουμε όλα τα θανατηφόρα βιοαέρια των ΧΥΤΑ και να γεμίζουμε τα πνευμόνια μας με αυτά τα δηλητήρια. Κανείς δεν νοιάζεται εάν δεν θέλουμε να γίνουμε συγκάτοικοι με τις οσμές, τα έντομα και τα τρωκτικά των ΧΥΤΑ.
Το έγκλημα που θέλουν να κάνουν στην περιοχή μας είναι τραγικό και ανεπανόρθωτο. Θα μας βγάλουν τον καρκίνο και θα γεννάμε μεταλλαγμένα παιδιά!..
Τόσα χρήματα δαπανούν σε μελέτες και κανείς δεν τους έμαθε ότι τα σκουπίδια είναι πηγή ενέργειας, και ότι θα ήταν προτιμότερο να δημιουργούσαν εργοστάσια ανακύκλωσης κ.α. Παλιότερα τίποτε δεν θεωρούνταν απόβλητο. Τα πάντα επαναχρησιμοποιούνταν και κάθε μικροκοινωνία προσάρμοζε ανάλογα της ανάγκες τις τον τρόπο χρησιμοποίησης των σκουπιδιών. Τώρα η πηγές έμπνευσης πήγαν περίπατο, πετάμε εκεί ένα ΧΥΤΑ και ας πάν να φωνάζουν όλοι… Το κράτος πρέπει να πάρει τεχνικά μέτρα, να εκμεταλλευτούν τα σκουπίδια ως πηγή ενέργειας και να διδάξουν στον κόσμο την ανακύκλωση. Δεν πρέπει να συμβάλουν με τα ΧΥΤΑ στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, δεν πρέπει να συμβάλουν στο ξεπάστρεμα του περιβάλλοντος εφόσον λύσεις άλλες υπάρχουν..!
Στα μάτια τους, τα σκουπίδια είναι απλώς σκουπίδια, στα δικά μας μάτια, τα σκουπίδια είναι εκείνοι, ενώ τα ΧΥΤΑ είναι η απειλή μας, η αρρώστια έξω από το παράθυρο, ο θάνατος στο κατώφλι…
Πάρτε το χαμπάρι: Οι μαριονέτες δραπέτευσαν και κάθε αυθόρμητο ξέσπασμα τους θα είναι μεγαλύτερο από φουρτουνιασμένη θάλασσα. Αγανακτισμένοι οι πολίτες της ανατολικής αττικής δεν θα αφήσουνε τα ΧΥΤΑ σας, να λασπώσουν την αθωότητα των παιδιών τους.
Και στο πλάι τους, και ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης, δίνουν δυναμικό παρών και συμπαραστέκονται ολόψυχα, στην απόγνωση των πολιτών, δίνοντας φωνή στον λόγο τους.
Ο Μάκης Βορίδης δε, είναι ο μοναδικός εκ των βουλευτών όλων των κομμάτων της ανατολικής αττικής, που ανταπεξέρχεται σε όλα τα καλέσματα των πολιτών του. Παράδειγμα γνήσιου πατριώτη, γιατί οι πατριώτες νοιάζονται ειλικρινά για τον τόπο και τους πολίτες τους, δεν μοιράζουν τζάμπα υποσχέσεις και όνειρα, αλλά παλεύουν να πραγματοποιούν τα όνειρα των πολιτών τους… Παλεύουν να κρατάνε τον τόπο τους ζωντανό.
Τα ΧΥΤΑ δεν έχουν θέση στον τόπο μας. Το περιβάλλον μας δεν μπορεί να αντέξει το βάρος τους…!!!


Blogspot Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and PDF Downloads