25/12/08

Δύο νέα είδη ανά εβδομάδα ανακαλύπτονται στον ποταμό Μεκόνγκ της Ασίας


Περισσότερα από 1.000 νέα είδη ζώων και φυτών έχουν ανακαλυφθεί την τελευταία δεκαετία στην περιοχή του μεγάλου ασιατικού ποταμού Μεκόνγκ, ανακοίνωσε η WWF. Κατά μέσο όρο οι βιολόγοι κατέγραφαν δύο νέα είδη ανά εβδομάδα, ανάμεσά τους μια αράχνη σε μέγεθος πιατέλας, μια πράσινη οχιά και ένα ροζ δηλητηριώδες μυριάποδο.

Το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, όπως ονομάζεται η οργάνωση στην Ευρώπη, παρουσίασε έκθεση με τίτλο Πρώτη Επαφή στον Μεγάλο Μεκόνγκ. Σε διάστημα δέκα ετών, αναφέρει, έχουν ανακαλυφθεί 519 φυτά, 279 ψάρια, 88 βάτραχοι, 88 αράχνες, 46 σαύρες, 22 φίδια, 15 θηλαστικά, τέσσερα πτηνά, τέσσερις χελώνες, δύο σαλαμάνδρες και ένας φρύνος, Ειδήσεων.
[br]

Όλοι αυτοί οι οργανισμοί εντοπίστηκαν στα υγρά δάση και τους υγρότοπους κατά μήκος του Μεκόνγκ, ο οποίος διέρχεται από τη Καμπότζη, το Λάος, τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και τη νότια κινεζική επαρχία Γιουνάν.

«Καλύτερα δεν γίνεται» σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στιούαρτ Τσάπμαν, επικεφαλής για το πρόγραμμα της WWF που εστιάζεται στον Μεκόνγκ.

Ανάμεσα στα ευρήματα μια από τις μεγαλύτερες αράχνες του κόσμου, με πόδια 30 εκατοστών, ένα ροζ μυριάποδο γεμάτο κυάνιο, ένα τρωκτικό που θεωρείτο εξαφανισμένο είδος και μια πράσινη οχιά.

Η οργάνωση προειδοποιεί ότι πολλά από τα νέα είδη κινδυνεύουν με εξαφάνιση και ζητά από τις χώρες της περιοχής να συνεργαστούν για τη σωτηρία του Μεκόνγκ.


Blogspot Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and PDF Downloads