25/12/08

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Όπως πλέον γνωρίζουμε όλοι, ένα από τα μέγιστα προβλήματα μας είναι τα σκουπίδια.
Δεν πρέπει φορτωμένοι με επιπολαιότητα να γινόμαστε θεατές των σκουπιδόλοφων που όλο και μεγαλώνουν, αυξάνονται και εφιαλτικά μας πνίγουν.
Δεν πρέπει να συμβάλουμε με επιδεικτική μουδιασμένη ασυνειδησία στην ανεξέλεγκτη ροή της αυτοκαταστροφής ΜΑΣ.
Υπάρχει λύση, και λέγετε ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, με την ανάλογη θέληση μπορούμε, μαζί της, να ανανεώσουμε το ραντεβού με το μέλλον μας.
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε περιβαντολλογική ουσιαστική απειλή, που δυστυχώς είναι το δημιούργημα της αλόγιστης καταναλωτικής σπατάλης μας.
Η ανακύκλωση είναι το μέσον για την επιβίωση μας, είναι μια διαδικασία, όπου σχεδόν όλα τα άχρηστα αντικείμενα και απορρίμματα, με κατάλληλη επεξεργασία γίνονται και πάλι χρήσιμα!
Με κύριο υπόλογο, την εντυπωσιακή μείωση των σκουπιδιών και τον περιορισμό των χωματερών. Φυσικά δε και την απαραίτητη εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.
Πληροφοριακά ανακυκλώνονται όλα τα χαρτικά, μπαταρίες, κουτιά αλουμινίου, πλαστικά και γυάλινα αντικείμενα. Επίσης όλοι θα έχουμε προσέξει στις περιοχές που κατοικούμε, τοποθετημένους τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, η συμμετοχή μας είναι μια απόφαση, όπου εάν δεν παρθεί συνειδητά και μαζικά το κοινωνικό περιβαντολλογικό αποτέλεσμα θα είναι τραγικό και μη αναστρέψιμο.
Θα είναι δείγμα πολιτισμού, έστω και καθυστερημένα, να ευαισθητοποιηθούμε αρχικά όλοι οι Ελληνόψυχοι, δίνοντας το παράδειγμα.
Είναι καθήκον μας να αποδεχθούμε αυτό το ορατό πια περιβαντολλογικό πρόβλημα και να ενταχθούμε σε αυτή την σωτήρια ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων μας που λέγεται ανακύκλωση.


Blogspot Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and PDF Downloads