25/12/08

Ένα πιάτο χημικά...

Πλησιάζει ο καιρός που στα σούπερ μάρκετ όλα τα προϊόντα θα είναι μεταλλαγμένα και με χημικά για συντήρηση, αν δεν έφτασε ήδη... Θα τρώμε "χημικά πιάτα" στο εξής. Και ουσίες, που δεν θα γνωρίζουμε φυσικά τις συνέπειές τους στον οργανισμό. Αυτό που έχω ακούσει από επιστήμονες τουλάχιστον, και με είχε σοκάρει, ότι στους άντρες η κατανάλωση μεταλλαγμένων αυξάνει τις θηλυκές ορμόνες, ενώ στις γυναίκες τις αρσενικές. Κάτι ανάλογο δηλαδή με τα αναβολικά στους αθλητές. Σε 5 χρόνια, ίσως μόνο στα μανάβικα ή στις λαϊκές θα βρίσκουμε βιολογικά προϊόντα, χωρίς πάλι να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι είναι όντως βιολογικά.

Ήδη στην Ευρώπαϊκή Ένωση, όπως στις Η.Π.Α. και τον Καναδά, έχουν ήδη περάσει νομοσχέδια και τροποποιήσεις που ενθαρρύνουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένων λαχανικών ή φρούτων. Αλλά πλέον υπάρχει κι ένα πιο συνταρακτικό δεδομένο, κάτι που πριν λίγα χρόνια φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μεταλλαγμένα κρέατα! Αμερικανοί επιστήμονες μετουσίασαν σε πράξη το όνειρο πριν μια δεκαετία σχεδόν με την κλωνοποίηση της Ντόλυ και τώρα προχωρούν ένα-δύο-τρία βήματα παραπέρα. Εκτεταμένες κλωνοποιήσεις ζώων για την παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας κρεάτων. Μόνος(?) στόχος η κερδοσκοπία των πολυεθνικών κολοσσών που θα αναλάβουν το "χρέος" της παραγωγής και πώλησης.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων(EFSA) πριν λίγες ημέρες στην έκθεσή της ανέφερε "Το κρέας και το γάλα από κλωνοποιημένα ζώα είναι πιθανότατα ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση" δίνοντας έτσι το πράσινο φως! Όπως διάβασα στην Ελευθεροτυπία, και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Ποτών(FDA) υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι δεν χρειάζεται ούτε καν σήμανση τέτοιων προϊόντων!

Φορείς, πανεπιστημιακοί, οργανώσεις, επιστήμονες έχουν ήδη εκφράσει τις αντιρήσεις τους. Η EFSA κατηγορείται ανοιχτά ότι υπέκυψε στις πιέσεις εξ Αμερικής μην δίνοντας σημασία στην κοινή γνώμη των κρατών-μελών καθώς και στις επισημάνσεις επιστημονικών φορέων. Συγκεκριμένα ο Γάλλος, ειδικός στον τομέα της Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Καέν, Ζιλ Σεραλινί αποκάλυψε πως τα "πρωτόκολλα που ακολουθήθηκαν για τον έλεγχο του καλαμποκιού κρίθηκαν αμφισβητήσιμα". Η Greenpeace(την οποία προσωπικά αμφισβητώ ως προς τις "αγνές" προθέσεις της θεωρώντας ότι ελέγχεται πλήρως από τους μεγάλους πολυεθνικούς κερδοσκοπικούς γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας) σημειώνει ότι "πειραματόζωα που ετράφησαν με μεταλλαγμένο καλαμπόκι παρουσίασαν τοξικότητα σε συκώτι και νεφρά"...

Στο εξής: ένα πιάτο μεταλλαγμένα λαχανικά για σαλάτα, ψωμί από μεταλλαγμένο σιτάρι, νερό με χημικά και τοξικά, κρέας από κλωνοποιημένα-μεταλλαγμένα και για επιδόρπιο φρούτο μεταλλαγμένο... Το γεύμα του μέλλοντος!

Επόμενο βήμα: η ενσωμάτωση ενός chip στον ανθρώπινο οργανισμό, με πρόφαση την παρακολούθηση της υγείας του.


Blogspot Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and PDF Downloads