25/12/08

Νέα πρόστιμα για τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού

Νέα πρόστιμα για τη μόλυνση του ποταμού Ασωπού
Συνολικού ύψους 450.000 ευρώ

Αθήνα

Την επιβολή νέων προστίμων, συνολικού ύψους 450.000 ευρώ, σε άλλες 15 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του ποταμού Ασωπού, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς.

Ο κ. Σουφλιάς υπενθύμισε ότι από το 2005 το ΥΠΕΧΩΔΕ διενεργεί συνεχείς ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους δύο εκατ. ευρώ σε 43 επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι αυτοί εντατικοποιήθηκαν από τον Αύγουστο του 2007, όταν και διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στον ποταμό.

Οι παραβάσεις των 15 εταιρειών που καλούνται να πληρώσουν τα πρόστιμα αφορούν κυρίως στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και όλοι οι σχετικοί φάκελοι των παραβάσεων διαβιβάζονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για ποινικές κυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση υποτροπής ή μη συμμόρφωσης με τους περιβαλλοντικούς όρους, σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω επιχειρήσεις, θα επιβληθεί, σύμφωνα με το νόμο, προσωρινή ή οριστική διακοπή εργασιών.

«Κλείνοντας» είπε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, «θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι το μέτρο των εντατικών ελέγχων του ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αρχίσει να αποδίδει και πλέον στις μετρήσεις που κάνουμε στα επιφανειακά νερά του Ασωπού δεν ανιχνεύουμε εξασθενές χρώμιο και διαπιστώνουμε μια συνεχώς βελτιωμένη κατάσταση».


Blogspot Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and PDF Downloads