25/12/08

ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ!

Ποιο μικρό παιδί δεν λιμπίστηκε ποτέ, ένα από αυτά τα χαριτωμένα πολύχρωμα μπαλόνια , με ότι σχήμα μπορεί κανενός να χωρέσει η φαντασία, και πετάνε, τα οποία βλέπουμε να πουλάνε παντού πλανόδιοι, και ποιος γονιός η παππούς δεν του το πείρε;…
Τι απογίνονται όμως αυτά τα μπαλόνια, άμα φύγουν, όπως είναι σύνηθες, από το χέρι του παιδιού που το κρατάει; Σίγουρα δεν πάνε στο διάστημα, ούτε στον παράδεισο όπως τα παιδιά νομίζουν!!!
Όπως όλοι ξέρουμε αυτά τα μπαλόνια, είναι γεμισμένα με το υλικό που λέγετε «Ήλιο» (αυτό τα κάνει να πετάνε κιόλας). Όταν λοιπόν το μπαλόνι δραπετεύσει από το χέρι του παιδιού, τότε παρασύρεται από τον άνεμο πολλά χιλιόμετρα μακριά και όταν το ήλιον φύγει από μέσα τους, επιστρέφουν στην γη, και συνήθως πέφτουν στην θάλασσα, όπου αρχίζει και το ΚΑΚΟ… Το αλμυρό νερό της θάλασσας ξεπλένει το χρώμα που είναι βαμμένο και έτσι το μπαλόνι γίνετε ΔΙΑΦΑΝΟ!
Τότε πολλά πλάσματα της θάλασσας νομίζουν ότι είναι φαγητό και το ΤΡΩΝΕ! Όπως οι θαλάσσιες χελώνες, οι οποίες τρέφονται με τσούχτρες, πολλές φορές βλέποντας το διάφανο, τρεμουλιαστό μπαλόνι σαν λιχουδιά μέσα στην θάλασσα, κάνουν το λάθος (νομίζοντας ότι είναι τσούχτρα) και το τρώνε – τότε το στομάχι τους φράζει και μετά από λίγο δυστυχώς ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ από πείνα! Ακόμα και φάλαινες που έχουν βρεθεί νεκρές, είχαν στο στομάχι τους σφινομένα τέτοια μπαλόνια.
Δοκιμάστε μόνοι σας να σπάσετε με τα χέρια ένα τέτοιο μπαλόνι, όσο δυνατοί και να είστε –ΔΕΝ- θα τα καταφέρετε, λόγω του γερού υλικού που είναι κατασκευασμένα. Σκεφτείτε τώρα πόσο επώδυνο θα είναι για τα θαλάσσια πλάσματα που τα καταπίνουν…
Για τους μακάβριους αυτούς λόγους το ΙΔΑΝΙΚΟ θα ήταν να μην αγοράζουμε τέτοια μπαλόνια. Όταν όμως δεν μπορούμε με τίποτα να αντισταθούμε στα μάτια ενός παιδιού που μας κοιτάζει περιμένοντας να του το αγοράσουμε, τότε θα πρέπει να χρεωθούμε και την ευθύνη.
Την ευθύνη να μην αμελήσουμε να δραπετεύσει το μπαλόνι από το χέρι του παιδιού, δηλαδή κατά την μεταφορά του προς το σπίτι να φροντίσουμε να το δέσουμε είτε στο λουράκι του ρολογιού, είτε στο ίδιο το χέρι του παιδιού, και στο σπίτι να το δέσουμε σε κάποιο έπιπλο, ώστε όταν ανοίξουμε παράθυρα η πόρτες να μην μας φύγει το μπαλόνι!
Επίσης, άμα στον ευρύτερο κύκλο μας μαθαίνουμε ότι θα γίνει κάποια εκδήλωση, όπου θα αφήσουν μπαλόνια να φύγουν στον ουρανό, άμα έχουμε το θάρρος, να μιλήσουμε στους διοργανωτές, προσπαθώντας να τους πείσουμε και να τους αποτρέψουμε να το κάνουν.
Το να σεβόμαστε τα ζώα και όλα τα θαλάσσια πλάσματα γύρω μας, είναι δείγμα πολιτισμού. Γιαυτό πρέπει να μένουμε αμέτοχοι σε τέτοιου είδους εγκληματικές αμέλειες κατά των ζώων. Επίσης πρέπει να διαδίδουμε αυτές τις γνώσεις μας, γιατί όπως προείπα, τέτοια εγκλήματα γίνονται συνήθως από ΑΜΕΛΕΙΑ και ΆΓΝΟΙΑ…..


Blogspot Templates by Isnaini Dot Com. Powered by Blogger and PDF Downloads